(artikel uit Dagblad De Limburger - Maandag 25 juni 2018 - door Peter Heesen)

C3 Living, onderdeel van Rendiz, gaat de productie van zijn tijdelijke woningen voor alleenstaanden fors opschroeven. Vanaf 2019 worden er 250 per jaar geproduceerd.


Een groot deel van de woningen maakt Rendiz in de voormalige SIF-fabriek in Panningen. Een deel van de productie wordt uitbesteed aan sociale werkplaatsen in de regio en een penitentiaire inrichting in Twente, aldus initiatiefnemer Peter Broekmans. Dat deze doelgroepen worden ingeschakeld, past in het beleid van de sociale onderneming.

Bij C3 Living wordt onder andere gebruikgemaakt van statushouders, die op de werkplek de taal en het vak leren en zo meer kans maken door te stromen naar een gewone baan. De kleine huizen worden
vooral door woningcorporaties in heel Nederland besteld. C3 Living heeft opdrachten uit Almere, Emmen en Hardenberg. De woningen zijn 3,5 meter breed en 10 meter lang. Ze hebben geen aansluiting op het gas, worden via zonnepanelen van stroom voorzien en via infrarood verwarmd. „Voor net geen 50.000 euro heb je een complete, tijdelijke woning”, zegt Broekmans.

Door de woningen naast en op elkaar te plaatsen, wordt op het voormalig Floriadeterrein in Venlo een viersterrenhotel gebouwd. Het hotel krijgt 24 kamers, maar groeit op termijn naar 100 kamers. De bouw start dit jaar. Het hotel dient als ‘showroom’ voor corporaties die C3-woningen willen aanschaffen. 

Rendiz start bij locatie De Fabriek in Maasbree binnenkort met de bouw van 18 appartementen waar 24-uurs zorg wordt geleverd. Bij Kinderboerderij Hagerhof in Venlo wordt binnen enkele weken gestart met de bouw van vier woningen waar mensen met een lichte beperking onder begeleiding kunnen wonen. Dat aantal wordt volgend jaar uitgebreid naar 18.

Ten slotte start Rendiz rond de bouwvak met de restauratie van de watertoren in Tegelen, een rijksmonument. Volgens Broekmans krijgt de toren een kantoorfunctie. Voorheen was het de bedoeling er een toeristisch attractie van te maken, onder de naam Adventure Tower. „Daar beraden we ons nog over”, vertelt Broekmans. Wel wordt met de provincie gedacht aan een andere, „bijzondere” invulling.

 

 

Nieuws