tedx peterbroekmans

 

Volgens Maslow's piramide van behoeften zijn veiligheid, voedsel en stabiliteit de eerste levensbehoeften. Alleen met een veilige leefomgeving kun je werken aan zelfontplooiing. Maar wat als je geen veilige leefomgeving hebt? Peter Broekmans, initiatiefnemer van Rendiz, geeft daklozen een podium d.m.v. een out of the box-plan bij TEDx.

"Niemand kiest ervoor om vannacht buiten te slapen"

Naar schatting zijn 100 miljoen mensen in de wereld dakloos, 1,6 miljard mensen hebben onvoldoende huisvesting en 6,85 miljoen mensen zijn wereldwijd gedwongen ontheemd vanwege conflicten, oorlog en armoede. Het aantal vluchtelingenkampen is groter dan ooit. We kunnen niet langer aan de zijlijn blijven staan ​​voor zo'n groot huisvestingsprobleem dat maar blijft toenemen. De oplossing is dichterbij dan we denken.

Een vindingrijk plan
Als creatieve en sociale ondernemer moeten we vaak out of the box denken. Dit is dé perfecte gelegenheid om een duurzaam project te starten met hergebruik van bronnen die overvloedig zijn en voldoende bescherming bieden: zeecontainers. Een economisch probleem als lege zeecontainers kan gebruikt worden als oplossing voor een ander probleem: huisvesting voor daklozen. Dit doen we met ons project C3 Living in Panningen.

Bewustwording en activering
Peter: "TEDx heeft een groot bereik. De formule biedt de mogelijkheid om een inspirerend idee aan een ​​groot publiek te presenteren. Ik wil mensen bewust maken dat niemand ervoor kiest om vannacht buiten te slapen. Niemand. Er is altijd een reden én we kunnen allemaal helpen. Als we mensen bewust hebben gemaakt, kunnen we ook aan een oplossing werken. Als we de wereld willen veranderen, is TEDx het podium."

"Ik wil tijdens TEDx mijn Out of the Box-plan presenteren, er moet namelijk een activering van enkele grote spelers in de containerbusiness plaatsvinden. Mijn TED Talk is niet alleen een boodschap, het is een demonstratie van het actief oplossen van een belangrijk probleem in de wereld. De toekomst? In 2019 met ons C3 Living project onze eerste dakloze gemeenschap in Zuid-Afrika huisvesten!"

 

Informatie over de andere TED Talks is te vinden op www.tedxvenlo.com

 

 

 

Nieuws