dedemsvaart1  dedemsvaart2


In de gemeente Hardenberg is een wachtlijst voor woningzoekenden. Met het bouwen van nieuwe huurwoningen komt er meer woonaanbod bij. Voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning blijft het echter lastig om op zeer korte termijn een woonplek te vinden. Zij hebben als woningzoekenden weinig tot geen inschrijftijd opgebouwd, maar hebben wel dringend een woning nodig. Met het plaatsen van deze huizen, zogenaamde ‘Tiny Houses’ biedt Woningstichting de Veste woningen aan voor hen.


De tijdelijke eenpersoons woningen zijn bestemd voor mensen die per direct een woning nodig hebben, zogenaamde spoedzoekers. Zij komen door hun korte inschrijftijd niet in aanmerking voor een reguliere huurwoning. Gevolg is dat mensen in nood vaak op vakantieparken belanden of bij bekenden op zolder. Denk daarbij aan mensen die bijvoorbeeld net gescheiden zijn, op straat staan door een gedwongen verkoop van de woning of door het overlijden van ouders. Er zijn tal van persoonlijke omstandigheden waardoor iemand dringend betaalbare tijdelijke woonruimte nodig heeft.

De eeerste woningen zijn deze week richting Dedemsvaart (Overijssel) vervoerd. De woningen worden geplaatst aan de straat “Botermanswijk”, aan de noordwestzijde van het dorp.

dedemsvaart4  dedemsvaart5

 

 

 

Nieuws