“Je voelt dat er de ruimte is voor mensen om zichzelf te zijn”

Bij beej Mooren naeve zijn er verschillende inloopmomenten met allerlei activiteiten voor degene die behoefte heeft aan gezelschap, een zinvolle dag invulling, structuur of gewoon voor een praatje. Je kunt terecht voor een kopje koffie, een (kaart)spel, wandelen of om samen te eten. Ben je liever creatief bezig? Dan ben je van harte welkom om aan te sluiten bij het textiel-, creatief- of schildersatelier.

Voor een lekkere hap ben je iedere dinsdag- en donderdagmiddag welkom. Dan wordt er een heerlijk driegangen menu gekookt. Dit alles gebeurt onder begeleiding van vrijwilligers Dorrie en Jo. “Voor slechts € 5,- kunnen mensen hier – binnen de geldende Corona-richtlijnen – lekker eten. De ene keer Hollandse pot, de andere keer Indisch of Italiaans. Normaal gesproken koken we ook samen maar dat kan nu even niet. Tijdens het eten ontstaan de mooiste gesprekken, je voelt dat er de ruimte is voor mensen om zichzelf te zijn. Dat maakt van beej Mooren naeve zo’n bijzondere locatie,” zegt Dorrie.

Peter is een van de bezoekers van de inloop. “Voor mij is de inloop en het samen eten een hele laagdrempelige manier om sociale contacten op te doen en te onderhouden. De ene keer zijn de gesprekken serieus, de andere keer is er volop gekkigheid. Ik ben dan ook trots op zo’n mooi initiatief in Horst.” Anneke onderschrijft de woorden van Peter. “beej Mooren naeve heeft me echt een dag invulling gegeven. Dat begon met een kop koffie en later ben ik gaan helpen in de keuken. Voor mij is deze plek van grote betekenis.”

Ook op zoek naar een dag invulling, samenzijn of voor een praatje? Loop gerust eens binnen bij beej Mooren naeve. Voor meer informatie of voor de activiteitenkalender van de inloop neem gerust contact met ons op. 

Dorrie en Jo inloop crop
V.l.n.r. Dorrie en Jo