Rendiz ontwikkelt bedrijven waarbij commerciële-, maatschappelijke- en zorgdiensten worden gecombineerd. Elk project start met een combinatie van een vraag uit een wijk/gemeente en/of het probleem van het vinden van een herbestemming voor een beeldbepalend, leegstaand pand of monument. Met die gegevens werken we een projectidee uit en zoeken we naar functies die daar kunnen passen.
Daarbij denken we in kansen en mogelijkheden, niet in beperkingen. Net zoals bij onze bijzondere medewerkers. Een bed & breakfast in een treinstation, een was- en strijkservice in een oude machinefabriek, een speeltuin en restaurant in een voormalige garage en een woonunit gemaakt van een oude zeecontainer. Allemaal voorbeelden van een creatieve invulling van vastgoed dat een tweede kans verdient.

De SIF Panningen

De voormalige SIF-fabriek in Panningen is nu het hoofdkantoor van Rendiz. Naast het hoofdkantoor van Rendiz, vinden de werkzaamheden van C3 Living, De Stijlfactorij en Toffedag.nl hier ook plaats. De grote SIF-hallen zijn ook te gebruiken als trouwlocatie of voor bedrijfsbijeenkomsten en evenementen. 



C3 Living

C3 Living ontwikkelt duurzame, betaalbare en flexibele huisvesting en creëert hiermee kansen voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt en biedt passende huisvesting voor iedere fase van het leven. De montagewijze van de woningen maakt het mogelijk dat de modulaire units eenvoudig te monteren en demonteren zijn, waarna de gebruikte onderdelen eenvoudig gerecycled / re-used kunnen worden óf volledig weer als unit in te zetten zijn in een nieuw project. Zo ontstaat er een verplaatsbare, circulaire woonunit die betaalbare huisvesting op maat mogelijk maakt.

vastgoed c3living


De Engelbewaarder

De voormalige basisschool in Baarlo is een beeldbepalend gebouw dat door leegstand dreigde te verpauperen. Gezien de vroegere functie heeft dit gebouw in de buurt een belangrijke sociaal-maatschappelijke betekenis. Rendiz heeft dit gebouw gerestaureerd en verhuurt dit nu aan de Bibliotheek en de dorpsdagvoorziening.

vastgoed engelbewaarder


De Graasj in Roermond

De voormalige Ford garage Op 't Root in het centrum van Roermond stond alweer vele jaren leeg. Sinds oktober 2016 is het gebouw weer in gebruik onder de naam De Graasj Roermond. Een unieke locatie waar diverse activiteiten samenkomen o.a.; horeca, vergaderlocatie, flexplekken, creatief atelier, binnenspeeltuin, winkel, bedrijfsevents, educatie en wijkfuncties.

vastgoed degraasj


De watertoren in Tegelen

De Watertoren in Tegelen dient gerenoveerd te worden waarbij gekeken wordt naar mogelijkheden om deze weer functioneel in te kunnen zetten. Hierbij kunnen activiteiten als klimmen en abseilen worden ontwikkeld. Tevens wordt er gedacht aan een unieke vergaderlocatie op het dak van de toren.

vastgoed watertorentegelen


Beej Mooren

Het pand van Beej Mooren is ontworpen door de Horster architect Lei Martens en het werd in 1960 geopend. De naam is ontleend aan de familie die toen in het pand twee zaken had: een witgoed- en een bruingoedzaak. Inhoudelijk is gegeken naar een nieuwe invulling in samenwerking met Gemeente Horst aan de Maas. In 2010 zijn we gestart met een renovatie van de "Horster Twin Towers" en vanaf mei 2012 heeft het pand een nieuwe bestemming gekregen..

vastgoed beejmooren


Beej Mooren Naeve

Beej Mooren Naeve is gelegen in Horst, 'naast' beej Mooren. Een voormalig bankgebouw doet nu dienst als kantoorruimte waar diverse organisaties een kantoor gevestigd hebben: Vincent van Gogh Instituut, Proteion, PSW, InterMakelaars, SamenuitBus, Buurtzorg Horst aan de Maas en Rendiz. Tevens is op deze locatie een inloopgelegenheid voor inwoners van Horst die hier kunnen deelnemen aan diverse activiteiten.

vastgoed beejmoorennaeve


De Tramremise in Roermond

De Tramremise is een historisch pand langs het spoor in de binnenstad van Roermond. Het pand wordt gebruikt voor opslagruimte en er zijn parkeerplaatsen te huur.

vastgoed tramremiseroermond


De Fabriek Maasbree

De Fabriek Maasbree is een uniek centrum, gebouwd in een oude tractorenwerkplaats aan de rand van de gemeente Maasbree. Hier ontmoeten diverse groepen uit de samenleving elkaar dagelijks. Jong en oud, kunst en zorg, educatie en ontspanning, allemaal onder één dak. Vanaf 2020 bieden we hier ook 24-uurs zorg aan. 

vastgoed defabriekmaasbree


De Bekkerie

Voor het voormalige pand van Bakkerij Gielen is gekeken naar een nieuwe invulling: samen met Gemeente Venlo streefden we naar een nieuwe bakkerij met behoud van de oude glorie. Inmiddels bestaat De Bekkerie uit een restaurant, creatief atelier, bibliotheek, copyshop en een eetpunt voor ouderen. Tevens is het een mooie locatie voor een feest. En uiteraard is er brood en banket te koop. Bijzonder aan de Bekkerie is de samenwerking tussen zorginstellingen, lokale ondernemers, publieke organisaties en de wijkbewoners.

vastgoed debekkerie


Staatsie 1866

Op 1 oktober 2013, precies 147 jaar na dato, zijn de deuren van het stationsgebouw in Horst-Sevenum weer geopend. Het monumentale pand heeft de naam Staatsie 1866 gekregen en bevat o.a. een stationsrestauratie en een lunchroom om reizigers te voorzien van warme koffie en een vers broodje. Op de eerste verdieping is een bed & breakfast gerealiseerd waarmee een unieke overnacht-beleving wordt aangeboden.

vastgoed staatsie1866


De Ringoven

De Heldensche Steenfabriek, in de volksmond destijds De Ringoven (monument) genoemd, is ruim een eeuw oud. In 1989 werd de fabriek gesloten. Stenen worden er tegenwoordig ook niet meer gebakken, maar wel de lekkerste gerechten van het Ringovenpark. Een gedeelte van het pand heeft een horecafunctie gekregen, tevens is het mogelijk om vergaderruimte te huren.

vastgoed deringoven


De school in Roermond

Aan de Begijnhofstraat te Roermond zijn 12 appartementen gerealiseerd voor mensen met een begeleidingsvraag. Het unieke aan dit concept is dat er 9 zorgvragers en 3 zorgdragers wonen. De zorgdragers wonen hier relatief goedkoop, in ruil hiervoor zijn ze het eerste aanspreekpunt voor de zorgvragers.

vastgoed schoolroermond