Ik ben Merlijn. Ik woon al bijna mijn hele leven in Lottum. Ik zit momenteel in het maatschappelijk activeringstraject vanuit de gemeente Horst a/d Maas.
De gemeente gaf mij als suggestie eens te kijken bij Onze Loods en meteen was het duidelijk dat dit bij mij aansluit.

RENZ Merlijn

💪Mijn activiteiten bij Onze Loods zijn lekker gevarieerd. Ik help met tuinwerk voor het Dienstencentrum, ik de-facto leid de dinsdag kookgroep, ik doe allerlei schoonmaak- en onderhoudsklusjes en soms help ik mee op kantoor wanneer ze hulp kunnen gebruiken. 

🗣 De gemoedelijke, informele sfeer maakt dat het contact onderling laagdrempelig en aangenaam is. Er wordt goed met me meegedacht aan waar ik behoefte aan heb en wat bij mij aansluit. 

🕰 Na 5 jaar thuis gezeten te hebben zonder structuur, vind ik nu bij Onze Loods een goede routine. Dit ben ik geleidelijk aan het opbouwen hier en dat gaat me heel goed af. Ik ben nu 4 dagdelen in de week hier. Ik ben steeds productiever en geniet steeds meer van mijn ritme. Een recente les waar ik veel aan heb gehad is dat ik in mijn enthousiasme soms wat in het moment goed/gezond voor mij is, uit mijn zicht kan verliezen. Ook hierin word ik goed bijgestaan door mijn begeleider.

👍👎 Wat ook goed gaat, is het oefenen met verantwoordelijkheden, maar ook het omgaan met het krijgen van steeds méér verantwoordelijkheden. Hoe meer ik mezelf aankaart als aanspreekpunt, hoe meer er een appèl op mijn verantwoordelijkheidsgevoel gedaan wordt. Verder krijg ik veel mogelijkheden om te oefenen in mijn sociale kunnen en zelfredzaamheid en dit gaat me over het algemeen goed af. Het slaapritme is er zeker nog niet en het managen van mijn energieniveau is iets waar ik nog veel moeite mee heb. 

🔝Ik ervaar de begeleiding als uiterst aangenaam. De deur staat altijd open, contact is laagdrempelig en er wordt goed met me meegedacht over waar ik mee bezig ben. Vergeleken met een jaar geleden, ben ik zo snel vooruit gegaan. Voortgang is super, en de dipjes steeds korter. Ik ben erg blij met wat ik heb bereikt.