Rendiz directeur Vivian Kersten roept ondernemend en institutioneel Limburg op om elkaar juist nu actiever op te zoeken. “Deze tijd vraagt om creativiteit en verbinding, die ontstaat uit contact over sectoren heen en dat is er veel te weinig."

“Het is een tijd waarin we elkaar moeten vinden om nieuw perspectief te scheppen. Veel ideeën, concepten en partnerships ontstaan uit toevallige ontmoetingen die vaak ontstaan tijdens een congres, ondernemersprijs of netwerkborrel. En die zijn er nu niet. Daardoor gaat ontzettend veel waarde verloren. Waarde in de zin van het zien, ontwikkelen en benutten van potentieel dat je opeens tegenkomt. Ik roep organisaties en bedrijven dan ook op af een toe een uur niks te plannen, een toffe organisatie in de buurt op te zoeken en de telefoon te pakken. Eens kijken wat er gebeurt.”

Er kan veel als bedrijven elkaar blijven opzoeken
Want ook nu kunnen ondernemers samen waarde voor de samenleving creëren volgens Kersten. “Kijk bijvoorbeeld naar medewerkers die een thuiswerktoeslag krijgen. Wat als ze die uitgekeerd krijgen in een tegoedbon voor een afhaalmaaltijd? Dan heeft de horeca er ook wat aan. En wat als supermarkten die wellicht wat extra’s verdienen dit jaar, een deel van die winst gebruiken om lekkere maaltijden voor zorgmedewerkers toegankelijk te maken?” Vanuit diezelfde creativiteit en samenwerking ziet Vivian ook mogelijkheden voor de mensen die als dagbesteding werken op de horecalocaties van Rendiz. “We zijn in gesprek met zorgorganisaties en ook met productiebedrijven waar assemblagewerkzaamheden te doen zijn. Maar wat zou het bijvoorbeeld mooi zijn als onze mensen model kunnen staan met kleding van een mooie kledingzaak en dat we die beelden delen via onze social media kanalen. Mensen een waardevolle dag, die kledingzaak waardevolle promotie. En natuurlijk zijn we ook blij met organisaties die onze mensen helpen via het afnemen van kerstpakketten of afhaalmaaltijden bij onze horecalocaties. Ik wil maar zeggen dat er veel kan als we elkaar opzoeken. Uiteindelijk leidt dat tot waarde voor mens en samenleving, daarvan ben ik overtuigd.”

In contact over waardevol ondernemen
Vivian is dan ook op zoek naar partners. Partners die deze mensen tijdelijk kunnen helpen om vertrouwen en geluk te laten groeien. Maar ook partners die samen waarde voor de samenleving willen creëren. “Onze missie is het zien, benutten en ontwikkelen van potentieel, van mensen en materialen. Die missie dag in, dag uit waarmaken is nu moeilijker dan voorheen. Maar het lukt als we elkaar blijven opzoeken, uitnodigen en uitdagen. Ik ben daarvoor in ieder geval altijd bereikbaar!”

Organisaties en bedrijven die in gesprek willen met Rendiz over waardevolle ideeën voor deze tijd, kunnen contact opnemen met Vivian Kersten via v.kersten@rendiz.nl. Dat kan ook met ideeën voor een invulling van de dagbesteding van mensen die normaal gesproken werkzaam zijn in de zes horecalocaties van Rendiz.

REND foto Vivian Crop
Vivian Kersten, directeur Rendiz