Hoe is het nog met Paul?

Vorige week belde Rokus Lopik met bovenstaande vraag. Hoe is het nog met Paul? Die vraag dient een nadere toelichting. Allereerst Rokus. We kennen elkaar al sinds 2013: Rokus was de geestelijk vader van Housing First in Nederland. Een methodiek, door hem ‘geïmporteerd’ uit New York, waarbij dakloosheid simpel doch zeer doeltreffend wordt aangepakt. We verstrekken een woning en kijken daarna hoe we de persoon in kwestie verder kunnen helpen.

Terug naar de vraag: Hoe is het met Paul? Hij zit in Alphen aan de Rijn. Op onze kosten in detentie. Is hij stout geweest ? Ja: de openstaande boetes voor onder andere zwart rijden in de trein heeft hij niet betaald omdat hij het geld niet had. En dan moet je brommen. Rokus en zijn partner in crime Marnix Geus maakten zich boos. Heel boos. Marnix startte al eerder een crowdfunding actie voor Paul.

Rokus zette vervolgens zijn uitgebreide netwerk in. En ik ken Rokus… als hij z’n tanden erin zet dan laat hij niet meer los. Maandagavond laat had ik deze gedreven Amsterdammer weer aan de lijn: ‘Peter als we Paul eerder vrij krijgen, heb jij dan een woning?’ Hij draait er niet om heen… En ja die studio hebben we. Vanuit C3living bouwen we voor een mix van mensen die het even lastig hebben, een volgende stap willen maken of gewoon uit willen vliegen. De plek weten we nog niet.. we hebben woningen van Drenthe tot Limburg en vanaf volgend jaar zelfs in de Randstad. Maar dat we Paul helpen is zeker want daar hebben Vivian Kersten en ik ruim 12 jaar geleden Rendiz en C3living voor opgericht: om bij te dragen aan een waardevol leven voor iedereen. In dit geval door in een woning te voorzien.

Paradijsvogels als Paul… kent u ze ook?

Lees het laatste bericht over Paul op de website van Rokus

Met waardevolle groet,

Peter Broekmans