Ontdek het hartverwarmende verhaal van Eefje, onze zorgspecialist en locatieverantwoordelijke bij de Ringoven. Lees hoe zij elke dag een betekenisvolle werkomgeving creëert voor onze deelnemers en hoe ze de perfecte balans vindt tussen zorg en horeca. Ontdek haar passie, de uitdagingen waar ze voor staat en de voldoening die ze haalt uit het werken met een diverse doelgroep. Klaar om geïnspireerd te worden?

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Elke werkdag bij de Ringoven is weer anders. Horeca blijft natuurlijk onvoorspelbaar; de ene dag is het hartstikke druk, de andere dag is het rustig. Maar over het algemeen beginnen we ’s morgens met een stukje schoonmaak. We stofzuigen en dweilen het restaurant, maken de toiletten schoon, hangen de schone was op, poetsen de tafels en in de zomer zetten we het terras klaar voor gebruik. Hierna doen we een kwartiertje koffiedrinken met alle deelnemers en medewerkers. Hierbij spreken we de dag door. De taakverdeling wordt gemaakt, de pauzetijden worden besproken en er is tijd voor een gezellig praatje onderling.
Zodra het restaurant opengaat dan draaien we samen met de deelnemers de horeca. Alle taken die hierbij horen worden gedaan: keukendienst, bardienst, bediening en afwas. Tijdens de dag worden de deelnemers begeleid bij hun werkzaamheden en kunnen ze ons om hulp vragen waar nodig.

Wat is je rol?
Ik ben zorgspecialist en locatieverantwoordelijke bij de Ringoven. Ik begeleid de deelnemers bij hun dagbesteding en doe alles wat daarbij hoort. Denk hierbij aan het maken van een takenlijst, het bijhouden van persoonlijke plannen en het contact met de ouders/begeleiding onderhouden. Ook tijdens de werkzaamheden zorg ik samen met mijn collega’s dat alles goed verloopt en dat onze deelnemers bezig blijven en een zinvolle dag invulling hebben. 
Daarnaast doe ik natuurlijk ook gewoon alle ‘normale’ horecataken. Ik sta in de keuken, draai de bardienst, help in de bediening en ik doe de afwas. 
Als locatieverantwoordelijke zorg ik ook voor het maken van planningen, het maken van offertes, bijwonen van overleggen, enz. Dit maakt mijn werk erg afwisselend en zinvol!

Wat gaat er goed? Wat levert het je op?
Het werken met de doelgroep die we dagbesteding bieden gaat goed. Ik heb de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gedaan en daarna 10 jaar als woonbegeleider gewerkt bij mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ondertussen ben ik al ruim 6 jaar werkzaam binnen Rendiz dus de werkervaring is er wel. Ik krijg er veel voldoening van als de deelnemers hier komen en een leuke/zinvolle daginvulling hebben gehad. Ook vind ik het erg waardevol om hun nieuwe dingen te leren. 

Waar liggen nog uitdagen?
Binnen de Ringoven werken we met een zeer diverse doelgroep. Zowel dagbesteding als werkervaringstrajecten werken hier samen met elkaar. Dit zorgt ook wel af en toe voor uitdagingen om al deze diverse mensen met elkaar te kunnen laten samenwerken. Het is dan ook wel eens lastig om iedereen aan het werk te houden en tevreden te houden. Hier ligt nog wel een uitdaging.

Hoe ervaar je het werken met de doelgroep?
Het werken met de doelgroep vind ik echt super. Dit is natuurlijk ook wel passend bij de opleiding die ik gedaan heb. De combinatie van zorg met horeca vind ik echt heel erg leuk. 

Wat is jouw werkgeluk?
Het zorgen voor een goed draaiende horecagelegenheid en ondertussen zorgen voor een zinvolle dag invulling voor onze deelnemers. Als dit allemaal tegelijk goed gaat dan heb ik echt een top dag gehad! Daarnaast spreekt de afwisseling me erg aan en we hebben fijne werktijden. Hierdoor is mijn werk ook goed te combineren met mijn privéleven en dat is voor mij ook wel erg belangrijk.

Ben je trots op wat je doet en waarom?
Ik ben zeker trots op wat wij hier bij Rendiz doen! We zorgen ervoor dat mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt aan de slag kunnen bij ons waardoor zij ook meer zelfvertrouwen krijgen. Het is mooi om te zien hoe al deze diverse mensen aan het werk kunnen bij ons en hier kun voldoening uit halen.

Onze eigen passie/waarom werken we hier zo graag?
Mijn passie ligt zoals al eerder gezegd in het werken met de doelgroep die we hier dagbesteding en/of werkervaringstrajecten bieden. Het zien dat ze nieuwe dingen kunnen leren en hier vaak opbloeien na een tijdje dat vind ik echt heel mooi. Ook het stukje horeca vind ik erg leuk om te doen; het contact met onze gasten en het afwisselende werk spreekt me aan. Een top combi dus voor mij!