Momenteel zijn er nog appartementen beschikbaar bij de Fabriek Maasbree.

We bieden verschillende soorten appartementen. Ieder appartement beschikt over een eigen badkamer met een keukenpantry. De appartementen zijn wisselend van formaat. Een echtpaar kamer is groter dan de standaard kamer. Indien u geïnteresseerd bent om te komen wonen of u bent op zoek naar een mooie locatie met warme zorg en veel mogelijkheden voor uw naaste, dan mag u:

Bellen tijdens kantoortijden naar de Fabriek: 077-4650712, het contactformulier in vullen dat terug te vinden is op onze website of mailen naar: welkom@defabriekmaasbree.nl

Er zijn op dit moment geen beschikbare appartementen meer. Alle appartementen zijn verhuurd. Mocht u belangstelling hebben in een gesprek over het wonen in de Fabriek kunt u een mail sturen naar welkom@defabriekmaasbree.nl

Sinds 2007 biedt onze dagbeleving -aan meer dan 50 gasten, verspreid over 6 dagen- een fijne invulling van de dag in de vorm van o.a. creatieve activiteiten, theater, muziek, een vers bereide maaltijd en een goed gesprek. Onze missie is gebaseerd op een uniek concept met een bijzondere visie op dagbeleving en wonen. Dit maakt het mogelijk dat onze gasten zelf ervaren waar hun talenten liggen, zodat zij deze optimaal kunnen inzetten. Ziektebeeld of zorgbehoefte zijn minder belangrijk dan kijken naar wat wél mogelijk is. We laten iedereen in zijn waarde en spelen in op individuele behoeften. We kijken hoe we uw hart kunnen raken, hoe we geluksmomenten kunnen realiseren en hoe we dit met de juiste zorg en begeleiding kunnen bereiken.

Ons karakteristieke fabriekspand, in het Noord Limburgse Maasbree, wordt nu verbouwd om een kleinschalige woonvorm te realiseren. Ons vernieuwend initiatief opent vanaf september 2020 de deuren. We bieden mensen met dementie of een andere zorgvraag, een warme en liefdevolle plek om te wonen én om de dagbeleving te bezoeken. Er zijn 23 appartementen gesitueerd, waarbinnen 5 echtpaarkamers. We kiezen bewust niet voor kleinschalige woongroepen van 6 tot 8 bewoners. Wij geloven in de kracht van groepsdynamiek, het individu en het kunnen inspelen op ieders behoefte. Onze bewoners en gasten ervaren door de omvang -letterlijk en figuurlijk- veel ruimte om te bewegen, te rusten en te genieten binnen ons gehele pand. Ieder appartement beschikt over een zit/slaapkamer, een keukenblok en een sanitaire ruimte, bestaande uit een douche, toilet en wastafel. Er is een sfeervolle gezamenlijke huiskamer, voorzien van een keuken. Buiten is een groot terras en een mooie belevingstuin. In de Smidse, kunt u gezamenlijk met uw naasten een kop koffie nuttigen.

Wij bieden de toekomstige bewoners belevingsgerichte zorg. Ondersteuning waarbij we uitgaan van ieders eigenheid, de meest waardevolle kwaliteit van een mens. Waarbij er 24 uur per dag, 7 dagen per week professionals aanwezig zijn om te ondersteunen en te begeleiden. Familieleden en mantelzorgers worden van harte uitgenodigd om te participeren in de dagelijkse gang van zaken. Samen met onze gasten, het team, de mantelzorgers en de familieleden hebben we één missie; raak het hart, dat kleurt de mens! Door samen te kijken naar mogelijkheden bieden wij warme zorg.

Vrijwilligers

Er gebeurt veel bij De Fabriek. Eigenlijk …. heel veel. Naast de professionele krachten zijn er vrijwilligers nodig. De professionele krachten werken vooral met en voor de bewoners, de vrijwilligers helpen in de woningen of zij werken in de tuin of met de dieren. Ook zijn er vrijwilligers gastheer/gastvrouw in ontmoetingsruimte werkzaam of zij zijn betrokken bij de groepsactiviteiten voor bewoners en bezoekers van de dagbeleving. Daarnaast verrichten vrijwilligers onderhoud en doen klussen, samen met onze gasten en bewoners.
Vrijwilliger zijn bij De Fabriek heeft een grote toegevoegde waarde voor de bewoners, bovenop wat onze professionele medewerkers doen.

Stage lopen / opleidingen op De Fabriek

De Fabriek ziet het als een belangrijke taak om studenten van zorgopleidingen te leren over de visie van De Fabriek op zorg voor mensen met dementie. Zij wil studenten laten zien hoe praktijk van zorg voor mensen met dementie zodanig kan worden ingericht, dat bewoners ondanks hun ziekte zoveel mogelijk regie houden over hun eigen leven. Hierbij vormen hun gewoontes het uitgangspunt van de zorg. Tevens vindt De Fabriek het belangrijk om mensen van diverse opleidingen mee te laten denken over de invulling van wonen en zorg bij De Fabriek. Zo blijven we een frisse blik behouden volgens de laatste inzichten van goede dementiezorg.
De Fabriek is een erkend leerbedrijf voor studenten van de BOL (beroep opleidende leerweg) en de BBL (beroepsbegeleidende leerweg) van de volgende opleidingen:

  • MBO Medewerker Maatschappelijke Zorg ( kwalificatieniveau 3 en 4 )
  • MBO Verzorgende IG (kwalificatieniveau 3)

Daarnaast staan we open voor andere opleidingen als creatieve therapie, activiteitenbegeleiding, toegepaste psychologie, productontwikkeling, etc.

Aanmelden

Wilt u meer weten over wonen in de Fabriek Maasbree of wilt u uzelf of uw naaste aanmelden? Stuur dan een bericht naar atelier@defabriekmaasbree.nl of bel met 0774651311 voor een persoonlijke toelichting. Wij plaatsen u dan op onze belangstellendenlijst.

Wachtlijst / huisarts

De Fabriek Maasbree hanteert zelf de wachtlijst voor het wonen. De huisarts is de medisch verantwoordelijke, definitieve toekenning gebeurt altijd in overleg met en na akkoord van de huisarts.

Financiering

Bij De Fabriek Maasbree is de financiering van wonen en zorg gescheiden. De zorg wordt gefinancierd via de wet Landurige Zorg (WLZ). De woonkosten (huur, service en hospitallitykosten) worden door de bewoners zelf betaald vanuit hun AOW, pensioen of eigen vermogen. Daartegenover staat dat de eigen bijdrage die men volgens de wet Langdurige Zorg moet betalen lager is in vergelijking met de normale verpleeghuiszorg.

Hoewel bewoners dus zelf de woonlasten moeten betalen, zorgt de lage eigen bijdrage ervoor dat het wonen in De Fabriek Maasbree voor veel mensen toch betaalbaar is.

Momenteel werken wij aan een heldere uitwerking van de huurprijzen. Deze hopen wij vanaf juni te kunnen delen met belangstellenden voor het wonen.

Zorgindicatie

Omdat de zorg voor de bewoners van De Fabriek Maasbree wordt gefinancierd vanuit de wet Langdurige Zorg, hebben zij een zorgindicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Deze instantie stelt aan de hand van de persoonlijke situatie vast welk zorgzwaartepakket de cliënt krijgt, dat wil zeggen, op hoeveel zorg de bewoner recht heeft. De Fabriek Maasbree biedt woonzorg voor mensen met een zorgzwaartepakket van 5 of hoger. Meer informatie vindt u op www.ciz.nl. Hier kunt u ook een indicatiestelling aanvragen.

Vertrouwenspersoon

Binnen de Fabriek maasbree hebben wij een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Dhr. Jacques Drost. U kunt deze bereiken via de mail jacquesdrost@gmail.com

In 2004 kochten Peter en Loes Broekmans een leegstaande oude machinefabriek aan de rand van Maasbree. Mede met behulp van mensen met een beperking werd deze fabriek getransformeerd tot een centrum van bedrijvigheid met meerdere functies. Sinds 2006 herbergde het pand een atelier, een werkplaats voor mensen met een beperking, een binnenspeeltuin, een kinderopvang, een dagbeleving voor senioren, kantoorruimtes en een horecagedeelte.

Voortvloeiend is er een samenwerking ontstaan met Bart van de Ven en Carla Fleuren als zorgondernemers. Proteion is verbonden als strategische samenwerkingspartner. In gezamenlijkheid wordt een nieuwe toekomst uitgezet. Achter en gedeeltelijk in het pand worden namelijk zorgappartementen gerealiseerd. De woningen zullen worden verhuurd aan bewoners met een 24 uurs zorgindicatie. Mensen met dementie of een andere zorgvraag krijgen de mogelijkheid binnen ons bijzondere concept te wonen.

Er zijn 23 appartementen gesitueerd, waarbinnen 5 echtpaarkamers. We kiezen bewust niet voor kleinschalige woongroepen van 6 tot 8 bewoners. Wij geloven in de kracht van groepsdynamiek, het individu en het kunnen inspelen op ieders behoefte. Onze bewoners en gasten ervaren door de omvang -letterlijk en figuurlijk- veel ruimte om te bewegen, te rusten en te genieten binnen ons gehele pand. Ieder appartement beschikt over een zit/slaapkamer, een keukenblok en een sanitaire ruimte, bestaande uit een douche, toilet en wastafel. Er is een sfeervolle gezamenlijke huiskamer, voorzien van een keuken. Buiten is een groot terras en een mooie belevingstuin. In de Smidse, kunt u gezamenlijk met uw naasten een kop koffie nuttigen.

Wij bieden de toekomstige bewoners belevingsgerichte zorg. Ondersteuning waarbij we uitgaan van ieders eigenheid, de meest waardevolle kwaliteit van een mens. Waarbij er 24 uur per dag, 7 dagen per week professionals aanwezig zijn om te ondersteunen en te begeleiden. Familieleden en mantelzorgers worden van harte uitgenodigd om te participeren in de dagelijkse gang van zaken. Samen met onze gasten, het team, de mantelzorgers en de familieleden hebben we één missie; raak het hart, dat kleurt de mens! Door samen te kijken naar mogelijkheden bieden wij warme zorg.

Kosten

De te verwachten kosten

De Fabriek kent twee soorten kosten. Dit zijn kosten voor de geboden zorg en kosten voor het wonen. We spreken hierbij over een scheiding van wonen en zorg.
De zorgkosten worden op basis van een CIZ-zorgindicatie vergoed door het Zorgkantoor op basis van een Volledig Pakket Thuis (VPT). Er is daarbij sprake van een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Deze wordt bepaald en uitgevoerd door het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Dat is wettelijk zo geregeld. U kunt via de website www.hetcak.nl achterhalen wat deze eigen bijdrage is in uw situatie.

Het aanvullende tarief voor hospitality is een maandelijks bedrag van 175 euro.

Zorgkosten

De zorgkosten worden betaald uit de Wet Langdurige Zorg- vergoeding (WLZ). Dit als zijnde het Volledig Pakket Thuis- budget (VPT). Dit VPT is aan te vragen door iedereen die intensieve 24-uurs zorg nodig heeft. Het VPT bekostigt de standaard zorg, maaltijden, dagbesteding en schoonmaak van uw zit/ slaapkamer. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage aan het CAK.

Gemaakt kosten voor bijvoorbeeld uw huisarts, therapieën, tandarts, bezoek aan het ziekenhuis worden gedekt uit uw eigen (aanvullende) zorgverzekering.

Voor het creëren van een succesvolle zorgorganisatie is veel passie voor de zorg en een gezonde ondernemersgeest nodig. Bart van de Ven en Carla Fleuren, hebben deze ambitie en zijn ervan overtuigd de juiste kwaliteiten te bezitten om deze te realiseren. Samen met het huidige ondernemerspaar Loes en Peter Broekmans vormen deze vier personen de bestuurders en eigenaren van de zorgonderneming. De ambitie komt voort uit passie en gedrevenheid. Overtuigt van het feit dat de zorg anders, positiever, effectiever kan. En vooral georganiseerd dichtbij de cliënt. Wat de zorg betreft dichtbij wat de klant wil, maar ook letterlijk dichtbij. Dat mensen een intensieve hulpvraag hebben, is al ingrijpend genoeg. Maar als de naaste ook nog eens uit de eigen sociale woonomgeving moet verhuizen, omdat er in de eigen woonkern geen woon-zorginstelling is, gaat dit ons aan het hart.

Drijfveren Bart: kijkende naar de ervaring, kennis en kunde denkt Bart dat dit het juiste moment is om deze ondernemende stap te zetten. Sinds zijn 16de is hij werkzaam binnen de zorg. Beginnende met veel plezier en passie als verzorgende IG in de verpleeghuiszorg. Aansluitend heeft hij zijn carrière vervolgt middels een verpleegkundige opleiding in het Sint Anna Ziekenhuis te Geldrop. Na diplomering werkte hij jaren in het ziekenhuis van Geldrop en Venlo. Gezien organiseren en managen in zijn bloed zat, is hij vervolgens als teamleider aan de slag gegaan (cardiologie). Hij deed dit ruim 4 jaar, waarvan 2 jaren met Carla als zijn direct collega leidinggevende. Bart zijn vader overleed in 2020 aan de gevolgen van dementie, dat zorgt voor een extra spirit om echt het verschil te willen maken in wat zorg en welzijn kan betekenen. Bart houdt niet van hiërarchie, hij gelooft in de kracht van het individu en verbind deze krachten met elkaar, waardoor iedere medewerker vertrouwen en geloof in zichzelf heeft wat zijn positieve uitwerking heeft op de teamspirit. Hij is altijd in de weer en regelt graag. Zo was hij de organisator van grote benefietconcerten (10 jaar lang, met ruim 60 artiesten) voor KIKA (kinderen kankervrij).

Drijfveren Carla: vanaf haar zestiende jaar is Carla reeds werkzaam in de zorg. In al die jaren heeft ze brede ervaring opgedaan op verschillende vakgebieden die allen zorg gerelateerd zijn. Na jaren in de cure sector gewerkt te hebben, voelt het voor Carla nu beter om een ander pad te kiezen. De ervaringen met patiënten die langdurig wachten in het ziekenhuis op een plekje in een woon- zorgsituatie zijn schrijnend te noemen. Ook de verhalen van thuiswonenden met zorgvraag laten zien dat er behoefte is aan 24 uurs zorg met mogelijkheden tot een zinvolle invulling van de dag.

De afgelopen 32 jaar heeft Carla gewerkt als verpleegkundige in VieCuri. De laatste 6 jaar was ze onderdeel van het middenmanagement als meewerkend teamleider binnen cardiologie, longgeneeskunde en neurologie. Tevens maakte ze onderdeel uit van verschillende projectgroepen.

Drijfveren Loes en Peter: Loes volgde de opleiding van de middelbare horecaschool 1989. Ze is werkzaam geweest als kok bij klooster Bethanie te Venlo. In 2000 werd de opleiding activiteitenbegeleiding afgerond en tijdens de studie was er een stage bij de Wietel in Panningen en een werkleerovereenkomst op de gesloten afdeling psycho geriatrie. In 2004 kocht Loes het pand Hanreats (de Fabriek) samen met Peter. In 2007 startte ze in het pand met de dagvoorziening voor ouderen in samenwerking met Proteion. De huidige dagbesteding voorziet 60 gasten over 6 dagen per week een waardevolle en zinvolle invulling van hun dag. Peter is als ondernemer overtuigt dat het goed organiseren van de huidige WMO in combinatie met de 24 uurs zorg elkaar versterkt. Hij is gedreven om samen met zijn partners het verschil te kunnen gaan maken voor mensen in de regio.

Wat in de loop der jaren zichtbaar werd, is dat gasten bij binnenkomst een steeds zwaardere zorgvraag hebben. In de praktijk betekent dit dat gasten deelnemen aan de dagvoorziening zolang de thuissituatie voor de overbelaste mantelzorger hanteerbaar is. Dat betekent dat gasten korte tijd gebruik maken van de dagvoorziening en vervolgens van de WMO overgaan naar de wet langdurige zorg financiering. Op het moment dat er een WLZ-indicatie wordt afgegeven vervalt de WMO en krijgen gasten de dagvoorziening niet meer vergoed. Vervolgens worden ze opgenomen in een verpleeghuis waardoor hun bekende omgeving er niet meer is en ze geen herkenbare dagstructuur meer hebben. Voor de mensen vervalt hun hele vertrouwde structuur en omgeving. Dit raakt Loes. Het idee voor 24 uurs zorg is hierdoor ontstaan. Mensen die niet meer thuis kunnen wonen verhuizen naar de Fabriek naar een herkenbare omgeving. Daarbij kunnen ze (zolang men kan functioneren in een groep) gebruik blijven maken van de dagvoorziening. Zo blijft hun dagstructuur herkenbaar en zal dit positief bijdragen aan hun welzijn.

 

Download hier ons waardevolle verhaal.

Wij geloven dat iemand die gelukkig is, een betere kwaliteit van leven heeft. Wij creëren vanuit die gedachte ‘geluksmomenten’ en halen het maximale uit iedere dag. Alles wat wij doen is gericht op het welbevinden van onze gast. “Raak het hart, dat kleurt de mens” is waar de Fabriek Maasbree voor staat.

Wij momenteel geen openstaande vacatures beschikbaar. Volg ons via deze website en via facebook om hiervan op de hoogte te blijven. Een open sollicitatie sturen of u kenbaar maken kan via: bart@defabriekmaasbree.nl

 

De Fabriek Maasbree is een dagvoorziening voor volwassenen, geopend van maandag t/m zaterdag. Voor één of meerdere dagdelen zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers:

  • Vrijwilligers die het meehelpen bij de dagbeleving van onze gasten, met name voor het gedeelte welzijn / welness.
  • Wandelmaatjes (dat kan al voor een uurtje per week)

Lijkt het u wel leuk maar wilt u eerst eens ervaren wat het werk bij De Fabriek Maasbree inhoudt? 
Dan kunt u altijd een dagje komen proefdraaien en kijken of het bij u past.

Neem contact op met Atelier de Fabriek:
Tel. 077-4650712
E-mail: atelier@defabriekmaasbree.nl

Bekijk onze actuele ontwikkelingen op Facebook en Instagram.

Media

Promotiefilm 2020

Promotiefilm 2015

Foto's

Waardevol werken

Denken in mogelijkheden en ruimte geven aan mensen, dat is wat we bij Rendiz doen. Ruimte
om te groeien en te bloeien, want iedereen is uniek en heeft een eigen verhaal.

Door ruimte te geven aan onze mensen en hun verhalen ontstaat iets bijzonders. Daardoor
gaan momenten, objecten en materialen leven. Onze mensen werken met plezier, passie en
respect voor elkaar. Dat voel en zie je terug. Een veilige, warme thuishaven waar we samen
mooie dingen beleven. Een plek waar ieder op zijn of haar manier zich kan ontwikkelen.
Kijkend naar jou als persoon, jouw werkgeluk, jouwpassie en ambitie. Daar is altijd ruimte
voor. Op die manier ontstaan de mooiste dingen.

Dat is voor ons waardevol werken.

 

Vacatures

C3   Portret Tigo 1 vrijstaand
DRUK WaardevolleVerhaal A4 2022 V4 1
 

Het waardevolle verhaal van Rendiz

In de loop der jaren is Rendiz gegroeid tot de organisatie die ze nu is. Voor het verlenen van zorg en ondersteuning is Rendiz niet alleen afhankelijk van zorgfinanciering door de overheid. Peter en Vivian geloven dat je impact kunt maken door te ondernemen! Resultaat wordt weer ingezet om nog meer mensen kansen te bieden. Met dit standpunt draagt Rendiz al meer dan 10 jaar bij aan de inclusieve samenleving. Daarom is het tijd om het "waardevolle verhaal van Rendiz" op te schrijven. Een verhaal gebaseerd op het waarmaken van dromen en waardevol geluk.

Download het waardevolle verhaal