Voor het creëren van een succesvolle zorgorganisatie is veel passie voor de zorg en een gezonde ondernemersgeest nodig. Bart van de Ven en Carla Fleuren, hebben deze ambitie en zijn ervan overtuigd de juiste kwaliteiten te bezitten om deze te realiseren. Samen met het huidige ondernemerspaar Loes en Peter Broekmans vormen deze vier personen de bestuurders en eigenaren van de zorgonderneming. De ambitie komt voort uit passie en gedrevenheid. Overtuigt van het feit dat de zorg anders, positiever, effectiever kan. En vooral georganiseerd dichtbij de cliënt. Wat de zorg betreft dichtbij wat de klant wil, maar ook letterlijk dichtbij. Dat mensen een intensieve hulpvraag hebben, is al ingrijpend genoeg. Maar als de naaste ook nog eens uit de eigen sociale woonomgeving moet verhuizen, omdat er in de eigen woonkern geen woon-zorginstelling is, gaat dit ons aan het hart.
Drijfveren Bart: kijkende naar de ervaring, kennis en kunde denkt Bart dat dit het juiste moment is om deze ondernemende stap te zetten. Sinds zijn 16de is hij werkzaam binnen de zorg. Beginnende met veel plezier en passie als verzorgende IG in de verpleeghuiszorg. Aansluitend heeft hij zijn carrière vervolgt middels een verpleegkundige opleiding in het Sint Anna Ziekenhuis te Geldrop. Na diplomering werkte hij jaren in het ziekenhuis van Geldrop en Venlo. Gezien organiseren en managen in zijn bloed zat, is hij vervolgens als teamleider aan de slag gegaan (cardiologie). Hij deed dit ruim 4 jaar, waarvan 2 jaren met Carla als zijn direct collega leidinggevende. Bart zijn vader overleed in 2020 aan de gevolgen van dementie, dat zorgt voor een extra spirit om echt het verschil te willen maken in wat zorg en welzijn kan betekenen. Bart houdt niet van hiërarchie, hij gelooft in de kracht van het individu en verbind deze krachten met elkaar, waardoor iedere medewerker vertrouwen en geloof in zichzelf heeft wat zijn positieve uitwerking heeft op de teamspirit. Hij is altijd in de weer en regelt graag. Zo was hij de organisator van grote benefietconcerten (10 jaar lang, met ruim 60 artiesten) voor KIKA (kinderen kankervrij).
Drijfveren Carla: vanaf haar zestiende jaar is Carla reeds werkzaam in de zorg. In al die jaren heeft ze brede ervaring opgedaan op verschillende vakgebieden die allen zorg gerelateerd zijn. Na jaren in de cure sector gewerkt te hebben, voelt het voor Carla nu beter om een ander pad te kiezen. De ervaringen met patiënten die langdurig wachten in het ziekenhuis op een plekje in een woon- zorgsituatie zijn schrijnend te noemen. Ook de verhalen van thuiswonenden met zorgvraag laten zien dat er behoefte is aan 24 uurs zorg met mogelijkheden tot een zinvolle invulling van de dag.
De afgelopen 32 jaar heeft Carla gewerkt als verpleegkundige in VieCuri. De laatste 6 jaar was ze onderdeel van het middenmanagement als meewerkend teamleider binnen cardiologie, longgeneeskunde en neurologie. Tevens maakte ze onderdeel uit van verschillende projectgroepen.
Drijfveren Loes en Peter: Loes volgde de opleiding van de middelbare horecaschool 1989. Ze is werkzaam geweest als kok bij klooster Bethanie te Venlo. In 2000 werd de opleiding activiteitenbegeleiding afgerond en tijdens de studie was er een stage bij de Wietel in Panningen en een werkleerovereenkomst op de gesloten afdeling psycho geriatrie. In 2004 kocht Loes het pand Hanreats (de Fabriek) samen met Peter. In 2007 startte ze in het pand met de dagvoorziening voor ouderen in samenwerking met Proteion. De huidige dagbesteding voorziet 60 gasten over 6 dagen per week een waardevolle en zinvolle invulling van hun dag. Peter is als ondernemer overtuigt dat het goed organiseren van de huidige WMO in combinatie met de 24 uurs zorg elkaar versterkt. Hij is gedreven om samen met zijn partners het verschil te kunnen gaan maken voor mensen in de regio.
Wat in de loop der jaren zichtbaar werd, is dat gasten bij binnenkomst een steeds zwaardere zorgvraag hebben. In de praktijk betekent dit dat gasten deelnemen aan de dagvoorziening zolang de thuissituatie voor de overbelaste mantelzorger hanteerbaar is. Dat betekent dat gasten korte tijd gebruik maken van de dagvoorziening en vervolgens van de WMO overgaan naar de wet langdurige zorg financiering. Op het moment dat er een WLZ-indicatie wordt afgegeven vervalt de WMO en krijgen gasten de dagvoorziening niet meer vergoed. Vervolgens worden ze opgenomen in een verpleeghuis waardoor hun bekende omgeving er niet meer is en ze geen herkenbare dagstructuur meer hebben. Voor de mensen vervalt hun hele vertrouwde structuur en omgeving. Dit raakt Loes. Het idee voor 24 uurs zorg is hierdoor ontstaan. Mensen die niet meer thuis kunnen wonen verhuizen naar de Fabriek naar een herkenbare omgeving. Daarbij kunnen ze (zolang men kan functioneren in een groep) gebruik blijven maken van de dagvoorziening. Zo blijft hun dagstructuur herkenbaar en zal dit positief bijdragen aan hun welzijn.
Download hier ons waardevolle verhaal.