Brian Jüngbeker, een 26-jarige jongeman uit Maastricht, deelt zijn bijzondere traject bij Rendiz. Via de Gemeente Peel en Maas vond hij dagbesteding bij de Ringoven in Panningen. Zijn werkzaamheden variëren van poetsen tot bediening en hij waardeert de afwisseling en leuke collega's. Dankzij Rendiz heeft Brian rust gevonden en geduld en precisie ontwikkeld. Hoewel hij zichzelf soms té precies vindt, is hij trots op zijn werk en ziet hij een positieve toekomst tegemoet.

Brian web

Wie ben jij en waar kom je vandaan?

Ik ben Brian Jüngbeker, 26 jaar oud en ik kom uit Maastricht.

Welk traject en welke locatie?

Ik werk bij de Ringoven in Panningen voor dagbesteding via een PGB.

Hoe ben je bij Rendiz terecht gekomen?

Via de gemeente Peel en Maas. Ik ben verhuisd vanuit Venray naar Panningen en was op zoek naar een leuke werkplek. De gemeente heeft me getipt om eens bij Rendiz/De Ringoven te gaan kijken. Zo ben ik bij jullie terecht gekomen.

Wat doe je bij Rendiz (werkzaamheden)? Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik doe heel veel verschillende werkzaamheden bij de Ringoven. Ik werk 4 dagen in de week bij de Ringoven waardoor ik ook veel taken heb. Ik doe poetsen, magazijn en koelingen opruimen en fifo inrichten, vergaderingen klaarzetten en opruimen, achter de bar werken, in de bediening helpen, enz. Eigenlijk doe ik allesbehalve in de keuken werken. Ook vind ik het leuk om boodschappen te doen of om spullen op te halen bij het hoofdkantoor. Dit doe ik dan op mijn fiets.

Wat vind je leuk aan deze plek/werk?

De wisseling van werkzaamheden vind ik erg fijn en ik heb hele leuke collega’s om mee samen te werken. Geen enkele dag is hetzelfde waardoor het ook niet snel saai wordt.

Wat levert het je op? Wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd om mijn werkzaamheden netjes en zorgvuldig uit te voeren. Toen ik net bij de Ringoven kwam zat er nog veel onrust in mij. Ik heb nu bij Rendiz de rust gevonden waardoor ik met veel plezier ga werken.

Wat gaat goed?

Ik heb geleerd meer geduld te hebben en wat rustiger te blijven. Dit vind ik heel fijn. Ook werk ik steeds preciezer.

Wat zijn nog uitdagingen? Wat wil je nog leren?

Op dit moment heb ik het echt heel goed naar mijn zin en wil ik eigenlijk gewoon lekker zo doorgaan hoe het nu gaat. Soms ben ik een beetje TE precies en dat zou wel eens iets minder mogen zijn.

Hoe ervaar je jouw begeleiding?

Ze zijn allemaal leuk om mee te werken maar ik zie ze niet als begeleiding maar gewoon als collega’s.

Ben je trots op wat je doet en waarom?

Ja. Ik doe (bijna) alle werkzaamheden en vind dit leuk om te doen!